Mark Webber vindt het erg jammer dat hij in Zuid-Korea niet hoger geëindigd is dan derde. De Red Bull-coureur denkt dat de tweede plaats namelijk mogelijk was geweest met een betere pitstopstrategie.

“Het komt door onze tweede pitstop dat ik als derde ben gefinisht”, draait Webber er in de persconferentie na de race niet omheen. “We hadden eerder of later dan Lewis naar binnen moeten gaan, maar niet gelijktijdig met hem.”

“Ik vind het teleurstellend dat ik geen tweede ben geworden, maar zo is het nu ook eenmaal”, kan hij de uitslag desondanks relativeren. “Het gevecht met Lewis was in ieder geval erg leuk, het was een goed duel.”

Webber weet bovendien dat hij met zijn derde plaats toch een belangrijke bijdrage heeft geleverd, want Red Bull heeft vandaag voor het tweede jaar op rij beslag gelegd op het constructeurskampioenschap. “Dat is erg belangrijk voor ons als team en voor de monteurs, dus dit is ook gewoon een hele mooie dag voor die jongens.”

“We hebben als constructeur zijnde sowieso een indrukwekkend jaar achter de rug”, weet Webber. “De betrouwbaarheid is dit seizoen echt fenomenaal geweest, zowel wat onze auto’s betreft als de motoren van Renault.”