Red Bull-coureur Mark Webber hoopt dat er volgend jaar gewoon in het Texaanse Austin geracet kan worden, ondanks de perikelen die omtrent de race zijn ontstaan.

 

De race in Austin staat vanwege financiële problemen op de tocht, en de organisatoren en Bernie Ecclestone steggelen daar nog immer over. Webber hoopt dat ze eruit komen, want hij denkt dat het circuit aldaar geweldig wordt: “Ik heb de plannen en animaties gezien en het circuit ziet er echt sensationeel uit”, vertelt hij aan de Daily Mail.

 

“Ik denk dat het een hele speciale baan gaat worden en qua ontwerp hebben de mensen daar echt geweldig werk geleverd, dus ik hoop dat de race gewoon doorgaat”, verkondigt de Australiër, die er over een aantal uur zal achterkomen of hij daadwerkelijk op het Circuit of the Americas mag gaan racen, aangezien de definitieve racekalender later vandaag bekend gemaakt zal worden.

 

Waar hij dus wel op een werkreis richting de Verenigde Staten hoopt, voelt Webber er weinig voor om weer met het Formule 1-circus naar Bahrein te gaan. “Ik betwijfel of ze er daar alweer klaar voor zijn om een race te houden. De tijd zal het ons ongetwijfeld leren, maar wat mij betreft laten we nog een jaartje verstek gaan.”

 

“Er hebben zich aldaar zeer ernstige dingen afgespeeld en het is nog altijd onduidelijk hoe het nu precies zit”, zegt Webber, die zich ook vorig jaar al tegen de race uitsprak, over de aanhoudende onlusten in de Golfstaat.

 

“Volgens mij weet ook Bernie Ecclestone echter wel dat de race in Bahrein best wel eens niet door kan gaan, net zoals er wel meer Grands Prix zijn waarvan het voortbestaan onzeker is. Dat is ook precies waarom hij zoveel races op de voorlopige kalender heeft gezet.”