Terwijl technisch-directeur Sam Michael in de voorbeschouwing van Williams nog wist te melden dat de startproblemen opgelost zijn, is Mark Webber het niet met hem eens. De Australische Williams-coureur denkt dat het nog wel even zal duren voordat de problemen tot het verleden behoren. Wat betreft de FW27 staan de zaken na een moeilijke winter inmiddels redelijk op de rails, maar zoals het er nu naar uitziet worden de coureurs nog wel enige tijd gehinderd door het zwakke punt van het team. Dit bleek bij de start van de Grand Prix van Europa nog maar eens: Nick Heidfeld verspeelde zijn pole-position, teamgenoot Webber botste met Juan Pablo Montoya en kon uitstappen.

Ondanks het harde werk tijdens de tests, is Williams volgens Webber afhankelijk van BMW’s steun. ,,Het is wel duidelijk dat Nick en ik het op de Nürburgring tijdens de eerste meters van de race erg moeilijk hadden. Helaas verwacht ik op de korte termijn niet veel verbetering", vertelt hij tegen ITV.

,,Williams doet erg haar best om het op te lossen, persoonlijk denk ik echter dat de samenwerking met BMW op dit punt nog een stuk beter kan. We moeten uit zien te vinden waarom we zo slecht scoren op dit vlak."

Vooral McLaren en Renault lijken er totaal geen moeite mee te hebben om de Williams-coureurs al snel terug te verwijzen naar het tweede plan. Volgens Webber is met name het Franse team ongelofelijk goed op dat vlak. ,,Ik heb een keer voor ze getest en toen merkte ik wel dat ze de elektronische facetten goed onder de knie hebben."

Webbers commentaren op BMW zijn niet de eerste negatieve geluiden uit het Williams-kamp. Eerder deze week gaven Frank Williams en Patrick Head al aan niet blij te zijn met het gedrag van de Duitse motorfabrikant. Mogelijk stapt het team volgend seizoen zelfs over naar een andere motorleverancier. Webber heeft er zelf alle vertrouwen in dat Williams en Head met het oog op de toekomst de beste beslissing zullen nemen.

,,Ik heb het grootste vertrouwen in Frank en Patrick", vervolgt de man die in Monaco zijn eerste podiumplek ooit scoorde. ,,Als BMW zich professioneel opstelt is er niks aan de hand, want ze hebben nog steeds een behoorlijke vinger in de pap bij Williams. Zelf maakt het me niet uit met welke motoren we rijden in 2006. Wat er ook beslist gaat worden, het is in het belang van het team."