Oud-coureur Mark Webber denkt dat Sebastian Vettel dit jaar de hegemonie van Mercedes kan doorbreken en wereldkampioen kan worden.

In gesprek met het Duitse Auto Bild Motorsport geeft de Australiër zijn oud-teamgenoot veel kans. “Sebastian kan dit jaar kampioen worden”, meent Webber. “Vorig jaar had hij geen motivatie, omdat hij geen kans had op een overwinning. Daarom is deze overwinning zo belangrijk voor hem.”

De nieuwe auto’s hebben voor Vettels wedergeboorte gezorgd, meent Webber. “Als coureur kan hij nu weer een groter verschil maken, omdat de auto’s op de limiet veel moeilijker te besturen zijn. Het is een van zijn specialiteiten om het maximale uit een auto te halen.”

De zege van Vettel was volgens Webber geen toeval. Het goede bandenmanagement van de Ferrari-coureur was volgens de Australiër medebepalend voor zijn overwinning op Albert Park. “Dat is zijn specialiteit”, meent hij.

Ferrari mag volgens de oud-Red Bull-coureur echter niet verslappen, maar moet het hele jaar door scherp blijven. Mercedes blijft in zijn ogen moeilijk te verslaan.