Pastor Maldonado is teruggezet naar de 22e startplaats. De Williams-coureur had zich gisteren als zeventiende gekwalificeerd, maar moet vijf plaatsen inleveren vanwege een versnellingsbakwissel.

Door het wisselen van zijn versnellingsbak moet Maldonado – die gisteren tijdens zijn snelste ronde een spin maakte en daardoor in Q2 bleef steken – voor de tweede keer op rij startplaatsen inleveren.

Twee weken geleden in Monaco was dat namelijk ook al het geval. Toen moest Maldonado in totaal zelfs vijftien plaatsen inleveren: in het Prinsdom kreeg hij voor aanvang van de kwalificatie al tien plaatsen straf omdat hij tijdens een training tegen Sergio Pérez was aangereden, waarna hij na afloop van de kwalificatie ook zijn versnellingsbak nog eens wisselde. Een 24e startplaats was toen het gevolg.

Nu heeft Maldonado straks op de grid dus nog maar twee coureurs achter hem, te weten Charles Pic en Narain Karthikeyan. Heikki Kovalainen, Vitaly Petrov, Jean-Éric Vergne, Pedro de la Rosa en Timo Glock profiteren van de straf van Maldonado en schuiven allemaal een plaatsje op, waardoor zij de nieuwe nummers 17 tot en met 21 zijn.