Pascal Wehrlein reed in de Grand Prix van Oostenrijk naar een geweldige tiende plaats die hem een punt opleverde, maar het had heel anders kunnen aflopen voor de Duitser..

Pascal Wehrlein reed heel het weekend al op de top van zijn kunnen en verzilverde zelfs één WK-punt na zijn sterke kwalificatie op de zaterdag. Na de opwarmronde positioneerde de Manor-coureur zich echter bijna op de tiende startplek, in plaats van de twaalfde. Felipe Massa ving de wedstrijd aan vanuit de pitsstraat en dat had de Duitser (bijna te) laat in de gaten.

Op de grid zocht Wehrlein snel naar zijn achteruit toen hij doorhad dat hij iets te ver had doorgereden. ”Ik wist dat Felipe Massa niet startte vanaf de grid, maar het was de eerste keer dat er een open plek voor mij was. Ik dacht er niet echt over na, dus ik stopte gewoon achter de auto voor me (Max Verstappen). Toen ik Sebastian Vettel in zijn rode auto naast me zag, dacht ik: ”ik heb me niet achter hem gekwalificeerd.” Daarna probeerde ik zo snel mogelijk achteruit te rijden naar de goede startplek.” Op het moment dat de Duitser op de goede plek stond, gingen de lichten in minder dan een halve seconde aan. ”Een halve seconde later en ik had een penalty aan mijn broek.”

De enige keer dat Manor, het oude Marussia, punten scoorde was bij de Grand Prix van Monaco in 2014. Jules Bianchi, die twee punten scoorden, kreeg in die wedstrijd een penalty nadat hij vanaf de verkeerde plaats op de grid startte.