Williams heeft bekendgemaakt dat het team tot 2030 verbonden blijft aan motorleverancier Mercedes. Het Britse team heeft dus groot vertrouwen in de Duitse motorproducent. Maar hoe zit het met de overige F1-teams en hun motoren? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Red Bull

De constructeurskampioen rijdt momenteel met hun eigen motoren onder de naam: ‘Honda Red Bull Power Trains’. Het team rijdt sinds 2022 met deze motoren, die overigens nog altijd sterke invloeden hebben vanuit de Japanse motorleverancier Honda. Vanaf 2026 gaat het team samenwerken met Ford.

Mercedes

De Duitse renstal maakt al sinds zijn terugkeer in 2010 zijn eigen motoren. De verwachting is ook dat dit nog even zo zal blijven, aangezien Mercedes ook al ingeschreven staat als motorleverancier voor de reglementen van 2026.


Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Ferrari

Voor ‘Het steigerende paard’ geldt hetzelfde. Het team uit Maranello levert al sinds 1950 zelf de motoren en blijft dit in de toekomst ook doen, aangezien zij ook al ingeschreven staan voor 2026.

McLaren

McLaren rijdt momenteel met de Mercedes-motor en zal dit ook nog voor een langere periode blijven doen. Net zoals Williams heeft McLaren vertrouwen in de huidige motorleverancier. Het team uit Woking verlengde in november namelijk ook tot 2030 met Mercedes.

Aston Martin

Ook Aston Martin rijdt momenteel met de Mercedes-motor, maar het team van Lawrence Stroll gaat in 2026 wisselen naar de Japanse leverancier Honda, die per 2026 dus ook niet meer betrokken zal zijn bij Red Bull. Aston Martin is daarmee tot dusver het enige team dat gaat samenwerken met Honda na de reglementswijzigingen.

Alpine

Alpine blijft ook de eigen motoren produceren. Het Franse team rijdt met de eigen Renault en zal dit ook na 2026 blijven doen.

Williams

Williams heeft gisteren een contract tot 2030 getekend bij Mercedes. Het legendarische Britse team werkt al sinds 2014 samen met Mercedes en voegt hier dus nog minimaal 7 jaar aan toe.

Racing Bulls

Het zusterteam van Red Bull rijdt ook met de Red Bull Power Trains. Dit betekent dat het team tot 2026 rijdt met de Honda motoren, om vanaf 2026 over te stappen naar de Red Bull Ford motoren.

Stake F1 team

Vorig seizoen bekend als Alfa Romeo, reed het team met een Ferrari-motor. Dit is ook nog het geval voor 2024 en 2025. Daarna zal het team hoogstwaarschijnlijk overstappen naar Audi, die dan ook zelf de motoren produceert.

Haas

De Amerikaanse renstal gebruikt een groot aantal onderdelen van Ferrari en doet dit al sinds 2016. Tot 2026 blijft het team verbonden aan Ferrari, hoewel het nog niet helemaal duidelijk is wat het team gaat doen bij de reglementswijzigingen.

Motoren voor 2024:

  • Red Bull-Honda RBPT
  • Mercedes-Mercedes
  • Ferrari- Ferrari
  • Mclaren-Mercedes
  • Aston Martin-Mercedes
  • Alpine-Renault
  • Williams-Mercedes
  • Racing Bulls-Honda RBPT
  • Stake F1 team-Ferrari
  • Haas-Ferrari