Nico Rosberg is een van de opvallendste afwezigen bij de Azerbeidzjaanse GP. De wereldkampioen Formule 1 van 2016, sinds vorig jaar werkzaam als analist voor onder meer de Britse betaalzender Sky Sports en het Duitse RTL, is door Formula One Management (FOM) op de vingers getikt en voorlopig niet welkom in de paddock.

Rosberg is officieel niet geschorst, maar daar komt het wel op neer. De Duitser heeft zijn straf te danken aan het feit dat hij één van zijn Formule 1-passen, de zogenaamde pas die (oud)wereldkampioenen hun leven lang toegang garandeert tot Grands Prix garandeert, in China had uitgeleend aan zijn huisfotograaf. Die stond in Sjanghai bij de duizendste race op de starting grid te fotograferen met een pas van Rosberg, strikt persoonlijk, om de nek.

Op videobeelden is te zien hoe Rosberg tijdens een live-uitzending voor de Duitse tv nog wanhopig probeert de fotograaf te redden, terwijl die door een van de FOM-pascontroleurs van de grid wordt verwijderd. Tevergeefs. Naar verluidt is Rosberg ook bij de volgende race in Barcelona niet welkom en kan hij in Monaco, zijn woonplaats, de tv-werkzaamheden weer hervatten.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.