*

Oud-wereldkampioen Nico Rosberg tijdelijk niet welkom in F1-paddock

André Venema

André Venema

28 april 2019 12:00

Oud-wereldkampioen Nico Rosberg tijdelijk niet welkom in F1-paddock
Sutton Images

Nico Rosberg is een van de opvallendste afwezigen bij de Azerbeidzjaanse GP. De wereldkampioen Formule 1 van 2016, sinds vorig jaar werkzaam als analist voor onder meer de Britse betaalzender Sky Sports en het Duitse RTL, is door Formula One Management (FOM) op de vingers getikt en voorlopig niet welkom in de paddock.

Rosberg is officieel niet geschorst, maar daar komt het wel op neer. De Duitser heeft zijn straf te danken aan het feit dat hij één van zijn Formule 1-passen, de zogenaamde pas die (oud)wereldkampioenen hun leven lang toegang garandeert tot Grands Prix garandeert, in China had uitgeleend aan zijn huisfotograaf. Die stond in Sjanghai bij de duizendste race op de starting grid te fotograferen met een pas van Rosberg, strikt persoonlijk, om de nek.

Op videobeelden is te zien hoe Rosberg tijdens een live-uitzending voor de Duitse tv nog wanhopig probeert de fotograaf te redden, terwijl die door een van de FOM-pascontroleurs van de grid wordt verwijderd. Tevergeefs. Naar verluidt is Rosberg ook bij de volgende race in Barcelona niet welkom en kan hij in Monaco, zijn woonplaats, de tv-werkzaamheden weer hervatten.

André Venema

André Venema

André Venema (1963) reist de Formule 1 sinds 2004 achterna. Eerst als verslaggever van het Algemeen Dagblad, tegenwoordig als hoofdredacteur van FORMULE 1. Nog steeds even onvermoeibaar. Zoekt altijd naar onderscheidend verhaal. Bezocht ruim 100 GP’s, weet de weg in de paddock. Favoriete bestemmingen? Monza en Suzuka. Lijfspreuk: Lust for life. Ook groot liefhebber van de NBA.