Het team van Williams is onder de indruk van de werkwijze van haar nieuwe aanwinst Felipe Massa, die afgelopen winter van Ferrari naar het team uit Grove is overgestapt.

Massa is pas sinds begin januari in dienst van Williams en heeft er pas vier testdagen achter het stuur van de nieuwe FW36 opzitten, maar heeft ondanks dat hij pas kort bij het team rondloopt al een goede indruk achtergelaten, vertelt chief test engineer Rod Nelson.

“Felipe wordt nog wel eens onderschat, maar vergis je niet, hij is echt een hele goede en ervaren coureur”, verklaart Nelson tegenover Crash.net. “Ik heb in het verleden vier jaar lang met Fernando Alonso gewerkt bij Renault en ik kan je vertellen dat Felipe vergeleken met Fernando zeker niet langzaam is”, benadrukt Nelson.

Waar Nelson verder vol lof over is, is Massa’s werkwijze: “Hij staat eigenlijk overal wel voor open en is ook bereid dingen te proberen waarvan hij niet zeker is of ze werken. Daarnaast is hij niet bang om zijn mening te geven en is hij daar ook heel helder in.”

Volgens Nelson zijn de technische manschappen bij Williams ‘enigszins verrast’ doordat Massa zo’n open boek is, maar zijn ze er wel heel blij mee aangezien ‘dat als engineer precies is wat je wilt’.

Nelson prijst zich tot slot gelukkig dat de 32-jarige Massa met zijn 191 Grand Prix-starts en elf seizoenen in de Formule 1 niet alleen een ervaren kracht is, maar ook een harde werker. “Want het helpt vanuit technisch oogpunt enorm als je een coureur hebt die niet alleen veel kennis heeft en zijn hoofd koel kan houden, maar ook nog eens bereid is om al zijn ‘huiswerk’ te doen zoals Felipe dat doet.”