*

Whitmarsh: budgetplafond moeilijk te controleren

Redactie

Redactie

5 jaar geleden

Whitmarsh: budgetplafond moeilijk te controleren
Sutton Images

Martin Whitmarsh vreest dat het onmogelijk is om binnen de Formule 1 een budgetplafond in te voeren. De FIA wil vanaf 2015 met deze kostendrukkende maatregel gaan werken, maar volgens Whitmarsh gaat het heel moeilijk worden om te controleren of teams zich aan het plafond houden.

De teambaas van McLaren meldde dit in gesprek met Autosport, voordat de FIA begin deze week haar nieuwe sportieve reglementen bekendmaakte. Volgens de Brit zijn er een klein aantal teams die zullen proberen om aan het plafond te ontsnappen: “Er zijn teams met geld en teams zonder geld. Het probleem is dat de teams met geld er niet aan willen. Het is zo makkelijk om bepaalde uitgaven weg te moffelen, ook al lijkt de begroting er netjes uit te zien.”

Maar de teambaas geeft de hoop op een goedwerkend budgetplafond niet op. Sterker nog, hij vindt dat het al eerder had moeten gebeuren: “Teams geven nog steeds meer uit dan er binnenkomt, en dat kan gewoon niet. Ik heb jaren de brave burger gespeeld in de sport, maar niemand gaat je ervoor bedanken of belonen. We hadden de sport al veel eerder kunnen verbeteren, maar teams komen alleen in actie als het crisis is.”

Gerelateerd