Teambaas Martin Whitmarsh vindt dat McLaren haar coureur Sergio Pérez moet helpen zich te herpakken na een slecht optreden in China en stelt verder dat de Mexicaan wel wat harder mag worden in de duels.

“Sergio had een slecht weekend in China en is niet tevreden met hoe hij daar gepresteerd heeft”, deelt Whitmarsh mede aan Autosport. “Wij hebben het Sergio echter ook niet makkelijk gemaakt”, moet Whitmarsh toegeven. “Wij hebben hem namelijk niet bepaald een goede auto gegeven en hij heeft in Jenson Button ook nog eens een teamgenoot die wel sterk presteert met diezelfde bolide.”

“Als team moeten we Sergio dan ook helpen om beter te gaan presteren, want hij is een jonge coureur met enorm veel talent”, benadrukt de McLaren-teambaas.

“Als je in overweging neemt dat de banden momenteel erg lastig zijn om op te rijden, dat onze auto nog niet geweldig is en dat dit alles het racen lastig maakt, is Sergio over het algemeen overigens redelijk aan het jaar begonnen.”

“Hijzelf is echter nog niet gelukkig met wat hij heeft laten zien, en hij heeft ook geen reden om dat wel te zijn”, vervolgt Whitmarsh, die weet dat Pérez in een lastige situatie zit: “Hij zit nu bij een groot team waar de verwachtingen hoog zijn. Er is nu bovendien veel meer aandacht voor hoe hij presteert, er staat meer druk op hem en hij heeft ook nog eens de pech dat zijn teamgenoot het wel goed doet.”

Whitmarsh geeft verder nog aan dat Pérez wel wat meer van zich af mag bijten in de duels met zijn collega-coureurs. Volgens de teambaas heeft Pérez zich namelijk een paar keer te makkelijk laten pakken, ondanks dat Pérez in China nog kritiek kreeg van rivalen die vonden dat hij onnodig aan het slingeren was tijdens het verdedigen van zijn positie.

“Ik denk dat hij over het algemeen erg beleefd is geweest in de duels, dus hij moet wat harder worden”, vindt Whitmarsh. “Hij was in China al wat feller, maar daarvoor was hij wel erg aardig in de duels en werd hij zonder veel moeite ingehaald.”