*

Williams accepteert diskwalificatie Massa

Daan de Geus

Daan de Geus

20 november 2015 08:58

Williams accepteert diskwalificatie Massa
Racepictures

Williams heeft besloten de diskwalificatie van Felipe Massa na afloop van de Grand Prix van Brazilië toch niet aan te vechten.

Massa, die in Brazilië als achtste finishte, werd na afloop van de race gediskwalificeerd omdat de temperatuur en bandenspanning van zijn rechter achterband te hoog was. De temperatuur van de band was 137 graden, waar 110 de limiet was, terwijl de spanning met 20.6 psi 0.1 psi te hoog was.

Williams gaf eerst aan de uitsluiting van Massa aan te vechten, omdat de temperatuur en spanning van de rechter achterband volgens meerdere eigen metingen van het team gewoon binnen de grenzen vielen. Inmiddels heeft Williams echter besloten het er te bij laten zitten.

“Hoewel we het nog steeds niet met Massa’s uitsluiting eens zijn en geloven dat we genoeg bewijs hebben om de diskwalificatie met succes aan te vechten, zullen we dat niet doen. Dit omdat de zitting daarvoor zeer waarschijnlijk na het seizoen begint en we ons dan volledig op onze voorbereidingen voor 2016 willen richten, zonder dit soort verstoringen.”

“Gezien de financiële situatie waar de sport in zit en met inachtneming van het feit dat de beslissing geen effect heeft op onze plek in het constructeurskampioenschap, hebben we besloten dat de kosten van een beroep het niet waard zijn”, zo eindigt het statement van het team dat zich in Brazilië ondanks Massa’s uitsluiting van de derde plek in het constructeurskampioenschap verzekerde.

Lees meer over

Brazilie Massa Williams