Williams hield slechts één punt over aan de Grand Prix van België. Volgens technisch directeur Sam Michael gaat het echter de goede kant op met het geplaagde team.

Beide Williams-coureur leken afgelopen weekend op weg naar een puntenfinish. Rubens Barrichello viel in de slotfase echter nog terug naar een zestiende plaats nadat hij tegen Kamui Kobayashi op was gereden. Op vers rubber noteerde hij vervolgens wel de op twee na snelste ronde van de race.

“Dat zegt niet zo veel”, erkent Michael. “Er waren nog maar twee ronden te gaan en hij reed op nieuwe banden. Wat mij meer zegt is onze snelheid over de hele race gezien. We waren gemiddeld maar zeven tienden per ronde langzamer dan de winnaar. In sommige delen reden we zelfs hetzelfde tempo als de mannen aan kop.”

Pastor Maldonado kon wel eindelijk zijn eerste WK-punt scoren. “Hij leverde geweldig werk”, aldus Michael. “Ik begrijp en accepteer de gridstraf die hij kreeg. Het was knap dat hij van de 21e naar de 10e plaats reed. Hij had nog hoger kunnen eindigen, maar hij had pech dat de safety car naar buiten kwam toen hij net zijn pitstop had gemaakt.”

Michael verwacht dat Williams op Monza weer goed voor de dag kan komen. “Het circuit is vergelijkbaar met Spa-Francorchamps”, zegt hij. “In Spa hadden we een omvangrijke aero-update en die werkte goed.”