Het team van Williams houdt zich vooralsnog op de vlakte waar het de berichten betreft waarin wordt gesuggereerd dat sponsor PDVSA zich mogelijk moet terugtrekken omdat het sponsorschap volgens de Venezolaanse wet niet legitiem is.

PDVSA, een Venezolaans aardolie-bedrijf, is sinds begin dit jaar een grote sponsor van Williams, dat in ruil voor het onderbrengen van Pastor Maldonado bij dat team een miljoenbedrag overschrijft naar Grove.

Naar verluidt is er een driejarige overeenkomst tussen Williams en staatsbedrijf PDVSA en levert dit het team – afhankelijk van de resultaten en de sponsorruimte die PDVSA op de auto krijgt – tussen de 24 en 34 miljoen euro op.

De deal staat echter op de toch, omdat de Venezolaanse congresman Carlos Ramos – bij monde van het parlement aldaar – vragen stelt over de legitimiteit ervan.

Volgens Ramos is de deal namelijk illegaal omdat een dergelijke sponsordeal van een staatsbedrijf eerst voorgelegd en goedgekeurd moet worden door het congres, hetgeen in dit geval niet is gebeurd.

Ramos heeft daarom een brief naar Williams gestuurd waarin hij het team laat weten dat er een onderzoek is ingesteld omdat een dergelijke deal waarschijnlijk niet is toegestaan, terwijl hij de renstal verder vraagt uit de doeken te doen hoeveel geld het al heeft ontvangen.

Of Williams al een reactie heeft gegeven aan Ramos, is nog niet bekend. Het team heeft publiekelijk namelijk nog niet gereageerd op de situatie. Mocht de deal inderdaad niet legaal zijn, dan verliest Williams niet alleen een grote sponsor, maar ook één die zich voor langere tijd aan het team gecommitteerd heeft. De deal tussen Williams en PDVSA loopt naar verluidt namelijk tot en met 2015 door.

Ook voor Maldonado is dit mogelijk slecht nieuws. Dat zijn komst naar Williams gelijktijdig plaatsvondt met het aantrekken van PDVSA als sponsor, was namelijk geen toeval.

Als de geldschieter uit zijn thuisland afscheid moet nemen van Williams, kan dat dus ook voor hem nog gevolgen hebben, aangezien hij nog niet bevestigd is voor volgend jaar en veel andere coureurs jacht maken op de Williams-zitjes.