Williams-coureur Valtteri Bottas wordt momenteel in verband gebracht met een overstap naar Renault, maar teambaas Claire Williams zegt nog niet klaar te zijn met de Fin: “Wij willen hem zijn eerste overwinning schenken.”

Valtteri Bottas rijdt al sinds 2013 voor Williams, maar slaagde er nog niet in als overwinnaar het podium te bestijgen. Hij lijkt nu één van de kandidaten om Nico Hülkenberg te vergezellen bij Renault, al is de kans groot dat hij zijn verblijf bij Williams met in ieder geval een jaar verlengt.

In dat laatste geval zal teambaas Claire Williams opgelucht ademhalen. Ze is gecharmeerd van de Finse rijder en wil hem graag een racewinnende auto bieden: “Ik heb hem al vaak verteld dat ik hem een auto wil geven waarmee hij kan winnen. Dat zijn we hem verschuldigd.”

“Hij is zijn carrière bij ons begonnen en heeft zich altijd loyaal getoond naar ons toe, zowel in goede als in slechte tijden”, licht Williams haar uitspraak toe. “Daarom wil ik dat Williams het team is waarmee hij zijn eerste zege boekt. Dat is op dit moment één van onze voornaamste doelen.”

Over de geruchten van een mogelijke overstap van Bottas naar Renault maakt Williams zich niet al te druk: “Dat blijf je altijd houden met een coureur van zijn kaliber. Vorig jaar was de situatie niet anders toen Ferrari naar verluidt interesse had. Het heeft Bottas alleen maar geleerd hoe hij met dit soort geluiden om moet gaan.”

De dochter van Williams-grondlegger Frank Williams zegt wel te weten waarom Bottas zo populair is bij andere teams. En om diezelfde redenen blijft de Fin ook van toegevoegde waarde voor zijn huidige team: “Met Valtteri weet je zeker dat als hij zijn vizier sluit, hij het maximale uit de auto haalt. Hij is kalm, hij rijdt beheerst en kent zijn verantwoordelijkheden naar het team toe. Ook dit jaar was hij weer erg sterk, net als altijd eigenlijk.”