Pastor Maldonado en Bruno Senna stuurden hun Williams naar de respectievelijk tiende en elfde plaats. Daarmee behoren punten in de race op zondag tot de mogelijkheden.

Hoewel Q3 allesbehalve vlekkeloos verliep voor Pastor Maldonado vanwege een gebrek aan grip, is de Venezolaan tevreden. “Op vrijdag liep het eigenlijk helemaal niet, dus de zaterdag was voor ons aanzienlijk beter. Het is belangrijk dat we morgen in de toptien kunnen starten, want we hebben een auto die goed genoeg is om punten mee te behalen.”

Voor Maldonado is het rijden op het Circuit of the Americas een feest. “Overal langs de baan zwaaien Venezolaanse vlaggen en de VS liggen redelijk dicht bij mijn thuis, dus hopelijk brengt me dat morgen net dat beetje extra”, legt de enkelvoudig racewinnaar uit.

Senna mag met zijn elfde plaats aansluiten achter zijn teamgenoot en is daar niet geheel ontevreden mee: “Ik maakte een foutje in mijn beste ronde in Q2. Ik kwam daardoor een halve seconde tekort voor Q3, maar we moeten desondanks in staat zijn om punten te scoren. De racesimulaties van de vrijdag toonden aan dat onze auto competitief is in de race.”