De sportieve prestaties vallen dit jaar tegen, maar financieel gezien voldoet Williams dit jaar wel aan de verwachtingen. Zo blijkt uit de halfjaarcijfers van de onderneming.

De omzet van de Williams-groep is met vijf procent gestegen tot 47,3 miljoen pond. De winst voor belastingen is bijna verdubbeld tot 2,9 miljoen pond dankzij meer inkomsten en lagere financieringskosten.

“Onze kernactiviteiten liggen in lijn der verwachtingen”, zegt Williams-ceo Adam Parr. “De kosten in het eerste halfjaar waren iets hoger, mede doordat we nieuw personeel hebben aangetrokken om onze prestaties in de Formule 1 te verbeteren en de samenwerking met Jaguar Land Rover te ondersteunen.”

Williams verwacht over het hele jaar een omzetgroei van twaalf tot twintig procent door nieuwe bedrijfsactiviteiten van Williams Hybrid Power. De winst voor belastingen zal naar verwachting op gelijk niveau blijven ten opzichte van 2010, ondanks investeringen in Williams Hybrid Power en het Williams Technology Centre in Qatar.

“De eerste helft van 2011 toont aan dat we op de goede weg zitten”, zegt teambaas Frank Williams. “We bouwen voort op het fundament dat we in 2010 hebben gelegd. We hebben de samenwerking met Randstad en Oris geïntensiveerd en Interbrand als partner toegevoegd. De hernieuwde samenwerking met Renault zal ons bovendien op en naast de baan goed doen.”