Pastor Maldonado en Bruno Senna hadden een drukke dag. Dat werd beloond, want beide Williams-coureurs reizen met de punten op zak richting São Paolo.

Maldonado won het onderlinge gevecht door als negende te eindigen. “Na deze race ben ik blij voor het team, de Venezolaanse fans en voor mijzelf”, aldus de voormalig GP2-kampioen. “Ik moest in de eerste ronde van de baan en dat kostte me veel plaatsen. Vervolgens was ik de hele race in gevecht maar daar heb ik van genoten.”

“Het was een goede race en we deden goed mee. Ik verloor in de openingsfase veel plaatsen maar herstelde mij daarvan goed. In de slotronde vocht ik nog met Nico Hülkenberg maar ik had te weinig tijd om hem nog in te halen.”

Senna toonde zich een teamspeler door zijn negende plaats niet met hand en tand te verdedigen ten opzichte van Maldonado. “Ik wist dat hij het ging proberen. Deze drie punten hadden we nodig dus ik gooide de deur niet dicht. Het liep goed af en omdat beide auto’s in de punten zijn geëindigd hebben we ons doel bereikt”, aldus de Braziliaan.

“Ik verloor veel terrein toen ik aan de vieze kant startte. Vervolgens hadden we de hele race de juiste snelheid te pakken. Wanneer het moest kon ik coureurs inhalen. Helaas kwam ik na mijn pitstop achter Hülkenberg terecht en het was erg irritant dat hij telkens net snel genoeg vertrok uit de haarspeldbocht richting de DRS-zone. Ik kon hem niet inhalen, zat achter hem vast en daardoor sleten mijn banden. Hierdoor kon Pastor mij inhalen.”