Williams’ chef aerodynamica Dirk de Beer heeft het team met onmiddellijke ingang verlaten. De van Ferrari afkomstige Zuid-Afrikaan was pas sinds begin 2017 werkzaam voor het team.

De Beer ging in maart 2017 aan de slag voor het team, maar na net iets meer dan een jaar zit zijn verblijf in Grove er dus alweer op. Het team heeft bevestigd dat De Beer zijn taken heeft neergelegd en functie verlaten. De rol van head of aerodynamics wordt ingevuld door Dave Wheater, die voorheen head of aerodynamic performance was. De hoofdverantwoordelijkheid voor alle aerodynamische zaken en de doorontwikkeling van de auto komt echter bij chief engineer Doug McKiernan te liggen, meldt het team.

Met het vertrek van De Beer is Williams in korte tijd een tweede technisch kopstuk kwijtgeraakt. Begin deze maand verliet hoofdontwerper Ed Wood het Britse traditieteam al. Wood zou om persoonlijke redenen zijn opgestapt. Waar Wood maar liefst twaalf jaar in dienst van het team is geweest, was het dienstverband van De Beer dus van korte duur. Voor hij begin 2017 naar Williams kwam, was De Beer werkzaam voor Ferrari en daarvoor Lotus. Hij stond hoog aangeschreven in de Formule 1-paddock.

De exits van Wood en De Beer volgen hoe dan ook na een lastige seizoensstart van Williams, dat tiende en laatste staat in het WK. De FW41-bolide, die radicaal anders is van zijn voorgangers, is zeer problematisch gebleken. Een probleem met de diffusor zou voor veel verlies aan downforce zorgen in de bochten, al is er ook over koelingsproblemen gerept. Williams hoopt de issues op te lossen met een reeks updates die het voor de zomerstop, rond de Grand Prix van Duitsland, wil brengen. Het team is tevens bezig met een reorganisatie.