Williams-coureurs Pastor Maldonado en Bruno Senna eindigden in Abu Dhabi allebei in de punten en hopen dat kunstje in Austin te kunnen herhalen.

“Na onze goede prestatie in Abu Dhabi, ben ik erg benieuwd naar wat we in Amerika kunnen klaarspelen”, zegt Maldonado, die in Abu Dhabi als vijfde over de streep kwam, terwijl zijn teamgenoot Senna als achtste finishte.

“Het team heeft hard gewerkt om de auto zodanig te verbeteren dat we nu elke race in staat zijn om in de punten te eindigen, dus dat is waar we ook in Austin naar zullen streven”, vervolgt Maldonado, wiens teamgenoot beaamt dat dit mogelijk moet zijn: “Onze auto is de laatste weken een stuk competitiever geworden”, stelt Senna.

De Braziliaan eindigde behalve in Abu Dhabi ook in de race daarvoor, in India, in de punten en wil die lijn graag verder doortrekken. “Ik hoop het momentum vast te kunnen houden”, benadrukt de coureur die in de helft van de achttien verreden races punten heeft gescoord.

Wat het bezoek aan Austin betreft en het volledig nieuwe circuit aldaar, zijn beide Williams-rijders net als hun collega-coureurs erg benieuwd en enthousiast. “De baan ziet er leuk uit en ik weet zeker dat de Amerikaanse fans voor een goede sfeer zullen zorgen”, denkt Maldonado.

“Ik heb goede dingen over het circuit gehoord”, vult Senna aan. “Het lijkt erop dat het een baan is met zowel snelle delen als technisch uitdagende sectoren, dus het wordt waarschijnlijk lastig om het circuit snel onder de knie te krijgen, maar het is op een nieuwe baan altijd leuk om te zien hoeveel tijd verschillende coureurs nodig hebben om het te leren kennen.”