Willams hoopt tijdens de Grand Prix van China competitiever te zijn dan in de eerste twee races van dit jaar. Na een dramatische seizoenstart met een elfde plaats voor Valtteri Bottas als hoogtepunt smacht het team naar grote updates. Die komen echter pas in Spanje.

“Het hele team werkt hard”, vertelt Pastor Maldonado. “We hebben tijd nodig om de auto te ontwikkelen en punten te halen. Je moet in China een goede balans vinden tussen de vele langzame bochten en het lange rechte stuk, waar je snelheid nodig heb. We moeten de juiste strategie kiezen en kijken op welke banden we hoeveel rondes rijden. Alleen dan kunnen we een goed resultaat neerzetten.”

Teamgenoot Bottas beaamt deze uitspraak. “De grootste uitdaging is de banden op temperatuur krijgen en ze goed gebruiken. Ik ken het circuit wel een beetje, want ik heb vorig jaar de eerste vrije training hier gereden. In Maleisië had ik een beetje pech, want ik was op de goede weg om mijn eerste punten te scoren. We zijn nog niet waar we willen zijn, maar ik weet zeker dat het goed komt. Ik hoop dat we er deze race al wat van kunnen maken.”

Met een veertiende en elfde plaats voor debutant Bottas en twee uitvalbeurten van Maldonado bezet het team op dit moment de negende plaats in het kampioenschap. Hiermee houdt het alleen Marussia en Caterham achter zich. Vorig jaar eindigden de twee Williams-coureurs Senna en Maldonado in China op de zevende en achtste plaats.