Het team van Williams dacht in VT1 een stapje vooruit te hebben gezet, maar in de tweede training ging het vervolgens weer niet geheel naar wens voor de renstal uit Grove.

“We hadden na VT1 het gevoel dat we enige vooruitgang hadden geboekt, maar sloten VT2 uiteindelijk toch weer af met een gat van twee seconden naar de posities waarvoor we willen gaan”, verkondigt technisch directeur Mike Coughlan.

“We hebben desondanks wel het gevoel dat het de goede kant op gaat, maar er is gewoon nog een lange weg te gaan voor we zijn waar we willen zijn”, zo moet hij erkennen.

Coureurs Pastor Maldonado en Valtteri Bottas zijn het eens met de analyse van Coughlan. “De auto voelde iets beter aan in VT1, maar in de sessie daarna hadden we het weer moeilijk”, bericht de vandaag als dertiende en achttiende geklasseerde Maldonado.

“We moeten nu dus goed kijken wat we nog kunnen doen en veranderen. Of we een stap vooruit hebben gezet – en hoe groot die stap eventueel is – wordt pas morgen tijdens de kwalificatie duidelijk”, weet de Venezolaan.

Bottas, vandaag in VT1 goed voor een zeventiende tijd en in VT2 – ondanks een technisch defect – een zestiende plek, denkt er vrijwel hetzelfde over: “Hoewel ik de indruk heb dat we vergeleken met Maleisië wat progressie hebben gemaakt, kunnen we in de kwalificatie pas echt zien hoe we er ten opzichte van de rest voor staan.”