Williams slaagde er in Brazilië niet in een teleurstellend seizoen nog een positief einde te geven. Desondanks kijkt het team met vertrouwen uit naar 2012.

Rubens Barrichello veroverde in de kwalificatie nog een goede uitgangspositie voor de race, maar een fout bij de start maakte een eind aan zijn droom om punten te scoren in zijn thuisrace, en mogelijk laatste Grand Prix. Pastor Maldonado spinde halverwege de race van de baan.

“Rubens haalde in de kwalificatie het maximale uit de auto”, zegt teammanager Mark Gillan. “Dat gaf het team een positieve impuls. In de race was ons tempo echter hetzelfde als de vorige races, wat betekende dat we effectief het op zeven na snelste team waren.”

“2011 was een moeilijk jaar”, vervolgt Gillan. “Vanwege de reorganisatie van de technische afdeling was het cruciaal om zo veel mogelijk te leren in de slotfase van het seizoen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de FW34 veel beter is dan de FW33.”

Volgens Gillan ligt de ontwikkeling van de nieuwe auto op schema. “Zowel op het gebied van prestaties, ontwerp als productie liggen we op koers om onze doelstellingen te halen”, zegt hij. “We hebben een zware taak voor de boeg, maar iedereen is erop gebrand een herhaling van dit seizoen te voorkomen. We kijken allemaal uit naar betere tijden.”