Het team van Williams gaat niet overhaast te werk in de zoektocht naar een nieuwe titelsponsor, nadat het de vorige titelsponsor AT&T eind vorig jaar kwijtraakte.

 

Williams zit sinds 1 januari zonder titelsponsor, aangezien het contract met AT&T op 31 december afliep en niet verlengd werd. Een vervangende titelsponsor is nog niet gevonden, maar bestuursvoorzitter Adam Parr vertelt aan Reuters dat hij zich daar geen zorgen om maakt: “Ik ben namelijk heel tevreden met de zaken die we gedaan hebben en hoe we er financieel voor staan.”

 

Williams maakte onlangs bekend dat het als bedrijf, waaronder behalve het Formule 1-team ook de hybride tak en de andere ondernemingen vallen, vorig jaar zo’n 9.3 miljoen euro winst heeft gemaakt.

 

De omzet van de Williams groep in zijn geheel steeg daarnaast van iets boven de 108 miljoen euro naar 124,5 miljoen, terwijl het volgens Parr op het moment ook nog eens ruim 34 miljoen euro aan liquide middelen op de bank heeft staan waarop het eventueel kan terugvallen, mocht dat nodig zijn.

 

“Dat we geen titelsponsor hebben is desondanks natuurlijk wel iets wat we willen veranderen, maar we voelen geen druk om haast te maken”, zegt Parr daarom ook.

 

“Het vinden van een titelsponsor is namelijk echt iets waar je de tijd voor moet nemen, want de titelsponsor is de meest zichtbare partner van het team en bepaalt in grote mate het aangezicht van je renstal”, legt Parr uit. “Je moet dus echt de juiste partner kiezen en bij voorkeur een partij vinden die actief is om de samenwerking een succes te maken.”

 

De huidige grootste geldschieter van Williams is het Venezolaanse aardolieconcern PDVSA. Volgens Parr is dit ‘in financieel en andere opzichten een belangrijke partner, maar zeker niet onze enige sponsor’.

 

Williams heeft dankzij het aantrekken van Bruno Senna namelijk ook een aantal andere (Braziliaanse) geldschieters weten binnen te halen, terwijl het ook doorlopende contract heeft met een aantal andere bedrijven die al langer op de bolide of teamkleding terug te vinden zijn.