*

Williams mikt op grote inhaalslag in Europa

Ryan Baij

Ryan Baij

6 mei 2013 15:42

Williams mikt op grote inhaalslag in Europa
Racepictures

Williams gelooft dat het de problemen van de auto kan aanpakken nu de Formule 1 in Europa is neergestreken. Dichterbij de fabriek racen betekent volgens het team dat er sneller updates kunnen worden geïntroduceerd.

Xevi Pujolar, hoofdengineer van Williams: “We komen met een sterke update naar Spanje. We hopen daardoor beter voor de dag te komen, maar hoeveel we winnen is nog onzeker. Alle races hiervoor waren steeds heel anders. Dus het was heel moeilijk om te zien waar het probleem lag.”

“Met de races in Europa ligt dat een stuk makkelijker”, vervolgt Pujolar. “Allereerst is de fabriek veel dichterbij en is de logistiek beter. Het is daardoor makkelijker om iets aan te passen aan de auto. We hopen hier dus de grote inhaalslag te maken.”

Pujolar ziet al flink wat vooruitgang dit seizoen. Hij is echter nog lang niet tevreden. “De recente upgrades hebben ons wel iets gebracht. We zitten dus in de goede richting. Ik verwacht niet dat we alle problemen heel snel onder de knie hebben. Het gaat gewoon trager dan gehoopt. Dat is jammer.”

Vorig jaar pakte Pastor Maldonado in Spanje voor het eerst sinds Juan Pablo Montoya in 2004 in Brazilië weer een overwinning voor Williams.  Het team heeft dit seizoen echter nog weinig van zich kunnen laten spreken. Zowel Maldonado als Valtteri Bottas wisten nog geen enkel punt te pakken. Vooral problemen met de uitlaat zorgen ervoor dat de FW34 niet de gewenste snelheid heeft.