Het team van Williams gaat er van uit dat het zich in Turkije dankzij een flink aantal updates kan herstellen, nadat de eerste drie races van het jaar nul punten hebben opgeleverd.

Williams kent een zeer droevige seizoensstart en slaagde er dit jaar nog niet in te scoren, waardoor men hoopt de ban in Turkije eindelijk te breken.

Technisch directeur Sam Michael vertelt aan ESPNF1 welke verbeteringen er voor moeten zorgen dat het team de weg naar boven weer kan inslaan: “We introduceren in Turkije een aangepaste vloer, nieuwe brake ducts en een nieuwe voor- en achtervleugel op de FW33”, zegt hij.

“We verwachten dat deze updates ons een paar tienden gaan opleveren, waardoor het onze coureurs moet gaan lukken om de toptien te bereiken”, voorspelt de technisch directeur.

Williams heeft ook voor na de Turkse Grand Prix al een aantal verdere updates in de pijplijn zitten, waaronder een nieuw uitlaat-systeem. “Dat hadden we in China al getest, maar was toen nog niet betrouwbaar”, verklaart Michael. “We hebben er nu wat aanpassingen aan gemaakt en zijn van plan het in Barcelona te gaan gebruiken.”