Williams-coureurs Pastor Maldonado en Bruno Senna verwachten dat ze goed kunnen presteren in Silverstone, aangezien het circuit veel op de baan in Barcelona lijkt en het daar ook goed ging.

“Ik denk dat het circuit van Silverstone goed bij onze auto past, want de baan lijkt op die in Barcelona”, zegt Maldonado, die in Barcelona wist te winnen en daarnaast ook vertrouwen put uit de updates die Williams meeneemt naar Silverestone: “De auto was in Valencia al snel, maar we komen komend weekend met een aantal doorontwikkelingen die ons hopelijk nog sterker maken.”

Maldonado rekent er daarnaast ook op dat het thuisvoordeel Williams vooruit zal helpen: “Silverstone is de thuisrace van ons team, dus het is een speciale race voor ons allemaal en we kunnen er altijd op veel steun van de fans rekenen. Hopelijk kunnen we ze terugbetalen met een goed resultaat.”

Ook teamgenoot Senna komt met vertrouwen naar Silverstone, vertelt hij. “Hoewel we in Valencia niet zo goed hebben gescoord als we hadden gehoopt, waren we er in principe wel competitief. Aangezien we nog een aantal updates in de pijplijn hebben zitten voor komend weekend, ben ik dan ook optimistisch over wat we in Engeland kunnen bereiken.”

“Silverstone is bovendien één van mijn favoriete circuits en ik verwacht dat onze auto het er goed kan doen, want de FW34 presteert doorgaans goed in snelle bochten en baandelen, en daar zijn er op Silverstone genoeg van”, deelt Senna mede.