Het team van Williams denkt over een maand een beter idee te hebben van wat het qua coureurs wil gaan doen in 2013. Of gelijk op dat moment ook een aankondiging volgt, is echter nog maar de vraag.

In interview met Formula1.com moet Williams-bestuurslid en directeur Toto Wolff het antwoord vooralsnog schuldig blijven op de vraag of Williams volgend jaar met Bruno Senna en Pastor Maldonado verder wil gaan: “Dat is nog te vroeg om te zeggen”, luidt zijn respons.

“We denken natuurlijk al wel na over 2013, maar ik verwacht dat het nog ongeveer een maand duurt voordat we echt een goed concreet idee hebben van wat we op dat vlak willen gaan doen”, zo legt Wolff uit hoe de zaken ervoor staan.

“Of we nog tijdens het lopende seizoen aankondigen wie er volgend jaar voor ons rijden of dit pas na afloop van het seizoen doen, is daarnaast ook nog niet bepaald”, vervolgt Wolff.

“Het is namelijk altijd lastig om te bepalen wanneer je dit soort aankondigingen doet. Als we de knoop hebben doorgehakt willen we er aan de ene kant uiteraard niet te lang mee wachten, maar aan de andere kant willen we Pastor en Bruno – en eventuele andere coureurs waarmee we willen onderhandelen – ook niet onder druk zetten of in de war brengen.”

Behalve de huidige coureurs Senna en Maldonado geldt ook testrijder Valtteri Bottas als een serieuze gegadigde voor een racezitje bij Williams.