Xevi Pujolar, de chef race engineer van Williams, zegt dat zijn team stap voor stap beter moet worden. Na de slechte start van het seizoen staat het team nog altijd op nul WK-punten. Ter vergelijking, vorig jaar hadden ze er 44, inclusief de winst van Pastor Maldonado in Spanje.

“Er komt geen eureka moment”, vertelt Pujolar. “We moeten het stap voor stap doen en hopen dat de stappen soms wat groter zijn. Het is echt niet dat we opeens wat vinden waardoor we in de top vier meedoen. Het gaat nu wel beter dan aan het begin van het jaar, maar we hebben nog steeds geen punten en halen Q3 niet. Dus we kunnen niet zeggen dat het goed gaat.”

Dat Pirelli de banden voor Canada iets aan gaat passen, is volgens Pujorlar eerder in het nadeel dan in het voordeel van Williams. “We weten niet hoe de aerodynamica gaat reageren als de banden weer anders worden. Alles kan beter constant blijven. Dan kunnen we de problemen met de auto veel makker oplossen.”

“We leren elke race wat nieuws over de auto”, vervolgt Pujolar. “Het is nu gewoon zaak de auto te verbeteren en punten te scoren. In Canada hopen we weer wat vooruitgang te zien, maar we verwachten dus geen wonderen.”