Williams heeft de 20-jarige Finse coureur Valtteri Bottas aangesteld als testcoureur. Bottas neemt de plaats in van Nico Hülkenberg, die is gepromoveerd tot racecoureur.Bottas boekte in zijn jonge racecarrière successen in verschillende kartkampioenschappen. Vervolgens won hij titels in de Formule Renault, waarna hij doorstroomde naar de Formule 3. In 2009 eindigde hij als beste debutant in de Formule 3 Euroseries en won hij ook de prestigieuze F3 Masters in Zandvoort.

Teambaas Frank Williams legt uit waarom hij voor Bottas heeft gekozen: “Valtteri heeft een indrukwekkende cv en hij heeft al veel successen geboekt in lagere raceklassen. Wij hopen dat zijn rol als testcoureur hem verder kan helpen in zijn carrière. Ik wens hem veel succes dit seizoen in de Formule 3 Euroseries.”

Bottas, die dit jaar aan het tweede jaar van zijn contract bij ART in de Euroseries begint, is erg blij met zijn aanstelling als testcoureur. “Dit is een geweldige manier om het jaar te beginnen.”

“Ik vind het een eer dat ik door een prestigieus team als Williams ben uitgekozen en het is een belangrijke stap in mijn carrière. Nu moet ik wel hard aan het werk op de top te bereiken”, aldus Bottas.

LP