Adrian Sutil is door Williams aangesteld als reservecoureur van het team. De Duitser zat zonder werk nadat Sauber hem tot zijn grote verontwaardiging aan de kant schoof.

Sutil meende een doorlopend contract te hebben bij Sauber, maar daar dacht het team anders over. Net als Giedo van der Garde moest hij toezien hoe Marcus Ericsson en Felipe Nasr naar Sauber trokken, en bij de openingsrace van dit seizoen in de punten eindigden. Bij Williams wil Sutil de bittere smaak van die gang van zaken wegspoelen. 

“Het betekent veel voor me om bij dit team aan de slag te gaan”, zegt Sutil. “Ik wil iedereen bij Williams bedankt voor het vertrouwen dat ze in me tonen. Ik ben erg blij de kans te krijgen om voor zo’n succesvolle en compeititieve renstal te werken.”

Sutil zal veel tijd doorbrengen in de simulator van het team om gewend te raken aan de Williams FW37 zodat hij wanneer het nodig is kan instappen. In theorie zou Sutil dus Valtteri Bottas hebben vervangen als die niet fit was geweest om in Maleisië te rijden. Maar de Fin is voldoende hersteld van de rugblessure die hij in de kwalificatie in Melbourne opliep. Op dat moment was het niet meer mogelijk een vervanger aan te stellen. 

Williams liet al weten dat testrijder Susie Wolff en ontwikkelingscoureur Alex Lynn niet in aanmerking zouden komen voor een invallersrol. Frank Williams verklaart de keuze voor Sutil: “De strijd in het constructeurskampioenschap is fel en daarom hebben we een reservecoureur geselecteerd met race-ervaring in de Formule 1. Adrian heeft vorig jaar gereden met de huidige generatie auto’s en motoren en dat is essentiele expertise om in te kunnen stappen. Als de situatie zich voordoet, kan hij er voor ons staan.”