Williams bracht aardig wat onderdelen mee naar Valencia. Het was daarom een drukke dag voor de Britse renstal. Het resultaat is nog niet te zien, maar het team is blij met de informatie die het vandaag verzamelde.

Rubens Barrichello reed in de eerste training dertiende en klokte ’s middags de twaalfde tijd. Pastor Maldonado werd vijftiende en dertiende. De Venezolaan kon vandaag zijn beoogde programma volledig afwerken.

 

“Alles is afgevinkt en dat is een goede zaak”, aldus de regerend GP2-kampioen. “Aan het einde van de tweede training had ik een leeglopende band dus mijn sessie zat er wat eerder op. Dat kostte ons eigenlijk niets. Er zijn nog verbeteringen aan te brengen, maar we kunnen morgen gewoon voor een plaats bij de eerste tien gaan.”

Barrichello spreekt van een drukke dag. Hij reed uiteindelijk 57 ronden, vijf minder dan zijn teamgenoot. “We hebben veel verbeteringen meegenomen dus het was een drukke dag voor het team”, vertelde de ervaren Braziliaan na afloop. “We moeten nog werken aan de nieuwe onderdelen dus we gaan nu goed naar de verzamelde informatie kijken.”

“We gaan ons best doen om te kijken hoeveel we van de auto kunnen vragen om morgen een goede kwalificatie af te werken en om zondag punten te pakken.”