Claire Williams is ervan overtuigd dat een fout van Mercedes, Red Bull of Ferrari ervoor kan zorgen dat de beslissing valt om de vierde plek in het constructeurskampioenschap. Momenteel is het team van Williams verwikkeld in een felle strijd met Force India.

Waar Williams aan het begin van het seizoen nog een ruime voorsprong wist te nemen, was het Force India die twee Grands Prix geleden de vierde plek in het constructeurskampioenschap overnam. Tijdens de Grand Prix van Italië wist Williams echter een goede prestatie te leveren, waardoor het nu weer een voorsprong van drie punten heeft.

Alhoewel het team het goed deed in Monza, was de zesde finishpositie van Valtteri Bottas wel de hoogste van de afgelopen zes races. De vijf Grands Prix daarvoor kwam het team niet hoger dan de achtste plek.

Claire Williams meent dat een fout van de top drie in het constructeurskampioenschap beslist wie op de vierde plek eindigt. “Je hebt Mercedes, Ferrari en Red Bull die vechten voor de topposities. Daarachter proberen wij wat punten bij elkaar te schrapen. Het wordt stuivertje wisselen tussen ons”, zegt Claire Williams tegen Autosport over de situatie van Williams en Force India.

“Er is echter een kans dat iemand vooraan een fout maakt, en één van ons tweeën op het podium eindigt. Als dat het geval is, dan zou het wel eens klaar kunnen zijn. Ik hoop simpelweg dat wij degenen zijn die die kans pakken.”

Force India
Force India had de nodige problemen in Monza, waardoor Williams de overhand had. Force India-teambaas Bob Fernley noemt de situatie van Monza ‘schadebeperking’.

In gesprek met Autosport blikt Fernley terug op de afgelopen Grand Prix. “Williams deed het al goed in Montreal, dus we verwachtten dat ze het ook in Monza goed zouden doen. Dat bleek ook het geval. We wisten dat het moeilijk zou gaan worden.”

“Maar nu schudden we het van ons af en zijn we met onze hoofden bij Singapore. Hier kunnen we terug naar een normale benadering en zou alles goed moeten gaan. Er is een grote kans dat Singapore ons beter ligt. Hopelijk kunnen we de stand in het constructeurskampioenschap weer omdraaien.”