Het team van Williams heeft na het winnen van de Grand Prix van Spanje nog maar één puntje binnengehaald, dus coureur Pastor Maldonado en Bruno Senna vinden het hoog tijd weer eens te scoren.

Nadat Maldonado in Spanje won, kwam Senna in Monaco als tiende over de streep, terwijl Maldonado’s race er dat weekend al bij de start op zat. Twee weken later in Canada kwam de renstal uit Grove er vervolgens helemaal niet aan te pas, en bleven Maldonado en Senna op een dertiende en zeventiende plek steken.

“Hopelijk kunnen we het in Valencia dus beter doen dan tijdens de laatste paar races”, blikt Maldonado vooruit. “Het zou fijn zijn als we er een mooie puntenklassering kunnen pakken.”

“Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we voor Valencia een afstelling vinden die zowel goed is voor de lange rechte stukken als voor de langzame bochten van het circuit”, weet Maldonado. “Makkelijk zal het niet worden om daar een balans tussen te vinden, want de baan is een combinatie van een stratencircuit en een vaste baan en dat maakt het lastig om je auto af te stellen.”

“Wat in ieder geval in ons voordeel is, is dat we de auto ondanks de mindere resultaten goed hebben weten te verbeteren en hij het goed doet tijdens langere runs”, besluit Maldonado, die bijval krijgt van Senna: “We waren in Canada eigenlijk sneller dan uit onze resultaten bleek, maar we hebben onderzocht hoe dat komt en hopelijk kunnen we er nu wel het maximale uit halen en een goed resultaat halen.”