Frank Williams zegt niet met Ross Brawn – die waarschijnlijk weggaat bij Mercedes – gesproken te hebben over een overstap, maar denkt wel dat Brawn ‘van meerwaarde’ zou zijn voor zijn team.

Het ziet er naar uit dat Brawns tijd als teambaas van Mercedes erop zit. Hij wordt daardoor met verschillende renstallen in verband gebracht, waaronder Williams, waarvoor hij eerder in 1976 en van 1978 tot 1984 al werkzaam was.

Hoewel adjunct-teambaas Claire Williams eerder nog weersprak dat het aantrekken van Brawn een optie was, toont haar vader Frank – nog altijd teambaas en eigenaar van de formatie uit Grove – zich met enig voorbehoud geïnteresseerd in de diensten van Brawn.

“Ik was er niet van op de hoogte dat Ross binnenkort beschikbaar wordt, maar hij was al een slimme kerel toen hij bij ons werkzaam was en ik weet zeker dat hij alleen nog maar beter in zijn werk is geworden, dus hij zou absoluut van meerwaarde zijn als hij naar ons team zou komen”, denkt Williams hardop in gesprek met Sky Sports F1.

“Behalve dat ik nog geen contact met hem heb gehad omdat ik dus niet wist dat hij op de markt is, kan ik er verder niets over zeggen”, vervolgt de Engelsman, die niet te veel wil uitweiden aangezien hij niemand binnen Williams voor het hoofd wil stoten: “Het is onwaarschijnlijk dat we Ross kunnen betalen en dat hij überhaupt interesse heeft om voor ons te werken, maar door er verder over te speculeren zou ik mogelijk mensen beledigen onder het technische personeel dat we hier al hebben rondlopen.”

Foto: eigenaar en teambaas Frank Williams, met op de achtergrond adjunct-teambaas Claire Williams.