*

Williams ziet kans op uitschieter in het water vallen

Daan de Geus

Daan de Geus

23 augustus 2014 17:26

Williams ziet kans op uitschieter in het water vallen
Racepictures

De Williams FW36 is een snelle bolide, maar doet het niet geweldig op een natte baan. Op het verregende Spa wisten Valtteri Bottas en Felipe Massa daardoor niet te pieken, maar beperkten ze de schade wel vakkundig op P6 en P9.

Bottas is echter de eerste om toe te geven dat de schadebeperking niet alleen aan zijn stuurmanskunsten en die van zijn Braziliaanse teamgenoot toe te schrijven is: “Want ondanks dat de regen andere teams de kans geeft om ons bij te halen, is onze performance op een natte baan sinds het begin van het seizoen wel degelijk een stuk beter geworden”, prijst hij het harde werk van zijn team.

“Hoewel ik denk dat de eerste tijd die ik klokte in VT3 bewijs is van hoe sterk de FW36 op een droge baan is en we het onder droge omstandigheden vast beter hadden gedaan, is de zesde plaats alsnog prima”, zo relativeert Bottas de kwalificatie-uitslag in de wetenschap dat voor zondag beter weer wordt voorspeld: “Als het niet regent, kunnen we de strijd aan met de Ferrari’s en Red Bulls”, denkt hij.

Massa
Ook Massa denkt dat de regen ervoor zorgde dat Williams haar ware snelheid niet kon etaleren, terwijl hij – voor zijn eigen gevoel – na prima runs in Q1 en Q2 in Q3 door verkeer tijdens zijn opwarmronde niet het maximale uit zijn vliegende rondje kon halen.

“Ik was in Q3, ondanks dat de baan steeds droger werd, immers trager dan Q2, hetgeen wel laat zien dat er meer mogelijk was geweest. Morgen is echter weer een nieuwe dag en hopelijk kunnen we dan laten zien waartoe we in staat zijn en ons naar voren vechten”, houdt Massa vertrouwen.

Lees meer over

Bottas Massa Williams