Max Verstappen staat zelf ook met een grote lach én enig ongeloof op zijn gezicht na zijn zege in Hongarije. De Nederlander begon als tiende, maar kwam in Boedapest als eerste over de streep. “Het was een crazy race.”

Of hij het zelf kan geloven, vraagt podiuminterviewer David Coulthard de Nederlander, die alweer voor zijn achtste overwinning dit jaar tekende? “Niet echt”, grijns Verstappen. “Ik hoopte op het podium. De omstandigheden waren lastig vandaag, maar we hadden een goede strategie, maakten stops op de juiste momenten en de out laps waren sterk. Zelfs met die 360-graden spin liep het goed af.”

Lees ook: Verstappen met goed gevoel op vakantie na strategische overwinning in Hongarije

Die spin was ook het enige slippertje van Verstappen in Hongarije, waar hij verder een foutloos optreden afleverde. Ook voor de spin waren verzachtende omstandigheden. “We worstelden wat met de koppeling, het schakelen ging niet helemaal lekker. We moesten wat dingen aanpassen om de koppeling niet te verbranden. Dat had gevolgen voor de performance, daardoor spinde ik.”

‘Crazy race’

Het was voor Verstappen één van de vele noemenswaardige momenten in een race die bol stond van de duels. In het begin in de subtop met de Alpine’s en Lando Norris, na zijn tweede stop – vanwege die spin – tot tweemaal toe met titelrivaal Charles Leclerc. “Het was een leuke race, met veel gevechten. Leclerc worstelde op zijn harde banden, ik warmde mijn achterbanden even op met die spin”, lacht hij.

“Het was een crazy race”, rondt Verstappen af. “Ik ben blij dat we hem gewonnen hebben.” Aangezien beide Mercedes-rijders hem op het podium vergezelden en Leclerc slechts als zesde finishte, is Verstappen weer flink uitgelopen op de Monegask. Red Bull-rijder Verstappen staat nu op 258 punten, Leclerc heeft er tachtig minder dan de Nederlander.