De overwinning van Lewis Hamilton in de Grand Prix van Monaco kwam precies op het juiste moment, zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff. “Eindelijk is zijn pechreeks voorbij.”

Hamilton kwam in de eerste races van 2016 niet goed uit de verf. Technische problemen en een aanrijding met teamgenoot Nico Rosberg in Spanje zorgden ervoor dat de teller van de drievoudig wereldkampioen na vijf races nog altijd op nul zeges stond. Tel daarbij op dat Hamilton in de laatste drie Grands Prix van vorig jaar de overwinning ook al aan Rosberg moest laten, en het is niet verwonderlijk dat de Brit de laatste weken een wat chagrijnige indruk maakte.

Maar in Monaco zette Hamilton een punt achter die pechreeks, tot vreugde van Wolff. “Dit was precies wat Lewis nodig had. Hij heeft zoveel pech gehad en gelukkig is daar nu voorlopig een eind aan gekomen.” Hoewel Hamilton veel vaker is getroffen door technische problemen dan Rosberg, heeft de coureur de kritiek op zijn team grotendeels binnenskamers gehouden. “Er is veel gepraat”, geeft Wolff toe. “Maar goed: je wint als een team en verliest dus ook als een team. In dat opzicht hebben we het allemaal moeilijk gehad met Lewis’ problemen.”

In de overwinning van Hamilton ziet Wolff, ondanks het feit die toch vooral te danken is aan de pitstopblunder van Red Bull Racing, een opleving van zijn coureur. “Van tegenslag word je sterker. Het heeft de verstandhouding binnen het team alleen maar verbeterd.”