Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat Red Bull ‘spoken ziet’. Het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo claimt dat Mercedes onreglementair extra vermogen genereert uit de motor in de kwalificaties.

Red Bull verdenkt Mercedes ervan dat het team olie als brandstof verbrandt in de motor, waardoor de Zilverpijlen een boost krijgen in de kwalificatie. Toto Wolff van Mercedes doet dat in gesprek met het Italiaanse Gazzetta dello Sport af als onzin.

“Red Bull ziet spoken. We hebben al jaren een map (elektronische motorinstelling, red.) waardoor we meer pk’s tijdens de kwalificatie kunnen genereren, het is niet nieuw. Misschien komen er protesten in Australië, maar we weten dat we goed zitten.”

Wolff verwacht dat Mercedes het dit jaar moeilijker krijgt en hij denkt dat Ferrari de grootste uitdager van de regerend constructeurskampioen wordt.

“Het is een solide team, dat beschikt over de juiste middelen en goede engineers. Bovendien hebben ze een energieke en gemotiveerde teambaas (Maurizio Arrivabene, red.) In de tests was Ferrari het snelst en hebben ze veel kilometers gemaakt. Ik verwacht ze op het podium zondag en ik hoop dat wij met ze kunnen knokken om de overwinning.”