*

Wolff went snel aan nieuwe Williams

Daan de Geus

Daan de Geus

15 mei 2014 13:12

Wolff went snel aan nieuwe Williams
Racepictures

Williams-testcoureur Susie Wolff krijgt later dit seizoen de kans twee vrije trainingen af te werken. Om alvast aan de nieuwe Williams te wennen, testte ze woensdag in Barcelona, en dat is goed bevallen.

Wolff heeft dit jaar als test- en reserverijder van Williams meer verantwoordelijkheden gekregen, waarbij de meest in het oog springende nieuwe taak is dat ze tijdens de raceweekends in Groot-Brittannië en Duitsland tijdens de vrijdagochtendtrainingen in actie zal komen.

Hoewel de 31-jarige Wolff vorig jaar al tijdens de rookietest een dag voor Williams reed, zijn de auto’s dit jaar door de reglementswijzigingen compleet anders, maar Wolff had woensdag dus de kans alvast aan de Formule 1 anno 2014 te wennen.

“Het was mijn eerste kans om de FW36 te besturen en ik heb veel geleerd over hoe deze auto’s functioneren en aanvoelen”, vertelt de Britse. “Met de vorige generatie auto’s was het zo dat je steeds harder ging naarmate je meer pushte, maar je moet de auto en het vermogen nu veel meer managen en onder controle houden.”

“Aan het begin van de dag werd ik ook even verrast door de hoeveelheid koppel die de nieuwe auto’s hebben, maar doordat ik later flink wat kilometers heb gemaakt, heb ik er goed aan kunnen wennen”, meldt de coureur die aan het begin van de testdag even spinde, maar in totaal toch nog 55 ronden reed en de dag uiteindelijk als vijfde afsloot. 

“Al met al was het een productieve dag”, resumeert Wolff. “Ik heb door deze test nu het gevoel dat ik de karakteristieken van de FW36 beter begrijp en ook goed door heb hoe je het meeste uit de nieuwe motoren haalt.”

Lees meer over

Williams Wolff