Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat hij Nico Rosberg nog nooit zo goed heeft zien racen als afgelopen weekend in Singapore. De titelstrijd kan volgens Wolff echter nog alle kanten op.

Rosberg was op het Marina Bay-circuit duidelijk de man van het weekend. Hij pakte de pole met bijna zes tienden voorsprong op de nummer twee, en won de race zonder al te veel moeite. Rosberg heroverde de leiding in het WK op teamgenoot Lewis Hamilton, die in Singapore geen moment in zijn ritme kwam.

“Dit was de beste Nico Rosberg die ik heb gezien sinds ik hem in 2013 heb leren kennen”, zegt Wolff. “Wat vaak gezegd wordt over Lewis, was dit weekend van toepassing op Nico: hij was gewoon supersnel.”

Geweldige start
Wolff roemt Rosbergs snaarstrakke kwalificatie. “We zijn het helemaal niet gewend om zo’n voorsprong te zien in Singapore.” Maar ook Rosbergs race was volgens de Mercedes-chef onberispelijk. “Hij had een geweldige start en controleerde vanaf dat moment het tempo.”

Ondertussen had Hamilton het een stuk lastiger, beaamt Wolff. “Hij had niet genoeg rondjes om de juiste afstelling te vinden, en daardoor ging het alleen maar slechter. Vertrouwen is het allerbelangrijkst in Singapore. En als je teamgenoot dan ook nog eens zo lekker bezig is, wordt het heel moeilijk. Lewis is de eerste die dat zal toegeven.”

Golven
Rosberg won na de zomerstop drie races in drie weken. In het WK zette hij een achterstand van negentien punten op Hamilton om in een voorsprong van acht punten. Het initiatief in de titelstrijd lijkt terug aan Rosbergs zijde, maar Wolff houdt niet van dat soort vaststellingen.

“We hebben de neiging om de een de hemel in te prijzen en de ander de grond in te praten”, zegt de Oostenrijker. “Zo gaat het al drie jaar. Sinds ze tegen elkaar vechten om het kampioenschap, zie je dat soort golven. Een paar weken geleden hadden we het over de topvorm van Lewis en nu heeft Nico opeens een superweekend. Over twee weken kan het in Maleisië weer helemaal anders zijn.”