Tom Coronel heeft een podiumplaats overgehouden aan het WTCC-bezoek aan Argentinië. De Chevrolet-coureur pakte de tweede plaats race twee.

Na een pauze van bijna anderhalve maand strijkt het WTCC-circus neer op het Argentijnse circuit Termas de Rio Hondo. Tom Coronel, met al twee zeges bezig aan een prima seizoen, kwalificeert zich voor race één naar de achtste startplaats. Hoewel hij niet zomaar verwacht stand te houden, weet hij die startplaats om te zetten in een zevende plaats aan de finish.

Met vers getankt vertrouwen neemt Coronel in zijn Chevrolet Cruze van Roal Motorsport zijn derde startplaats in voor race twee. In de sprint naar de eerste bocht moet Coronel toekijken hoe Citroen’s Yvan Muller aan hem voorbij gaat, maar de Fransman gaat even later samen met Norbert Michelisz van de baan. Coronel krijgt daardoor de tweede plaats in de schoot geworpen en is natuurlijk blij met alweer een podiumplek.

“Ik had een erg goede auto tot mijn beschikking”, aldus Coronel. De snelheid was er in ik had alles onder controle. Ik ben dan ook zeer blij met P2.”

Waar gast- en thuisrijder Esteban Guerrieri tijdens de vrije trainingen opzien baart door iedereen te snel af te zijn, is het in race twee ‘gewoon’ kampioenschapsleider en landgenoot José Maria López die de overwinning pakt, nadat Tom Chilton dat in race één al voor elkaar had gekregen. Guerrieri kan zijn goede begin van het weekend geen passend vervolg geven. Na twee ronduit waardeloze starts mag de Argentijn een uitvalbeurt en een zesde plaats op zijn cv bijschrijven.

Die andere Nederlander, Nicky Catsburg, blijft in Argentinië met lege handen staan. Het fabrieksteam van Lada komt er in Zuid-Amerika geen moment aan te pas. Catsburg zakt daardoor naar de zevende plaats in het kampioenschap. Tom Coronel handhaaft zich op de tiende plaats.

Foto: Twitter: @TomCoronel