Dat de McLaren snel is bewees testcoureur Alexander Wurz vanmiddag. De Oostenrijker die in de ochtendsessie ook al goed presteerde, zette in Bahrein de snelste tijd op zijn naam.


Het is lang geleden dat Wurz tijdens een GP in actie kwam. De boomlange Oostenrijker is al sinds jaar en dag testcoureur bij McLaren. Hoewel hij altijd op meer is blijven hopen, werd hij de afgelopen jaren continu teleurgesteld. Dit seizoen opnieuw toen teambaas Ron Dennis Pedro de la Rosa aanwees als vrijdagtestcoureur. Doordat Juan Pablo Montoya wegens een scheurtje in zijn schouder verstek moet laten gaan, schoof De la Rosa een plekje door. Waardoor Wurz, oud Benetton-coureur, eindelijk zijn lang verwachte kans kreeg. Hij greep die kans met beide handen aan en toonde zowel zijn potentie als die van de McLaren.

Ferrari deed dat met de F2005 ook in de ochtendsessie, maar kon vanmiddag niet echt overtuigen. Michael Schumacher wist zijn tijd van vanmorgen niet te verbeteren en bleef hangen op een vijfde plaats. Rubens Barrichello kwam zelfs helemaal niet actie.

Het bleek bovendien dat nogal wat coureurs problemen hadden met het wennen aan het circuit in Bahrein. Robert Doornbos maakte een uitstapje door het gras, terwijl ook Ralf en Michael Schumacher verschillende keren de controle over hun bolide verloren. Degene met de grootste aanpassingsproblemen in zonder twijfel Jacques Villeneuve. De Canadees verklaarde veel op zijn Playstation geoefend te hebben, maar veel baat heeft hij er tot dusver niet bij. Zijn tijden, 17e en 20e, zijn bedroevend.