De DTM zal dit jaar toch naar Zandvoort komen, op 27 en 28 september. Nadat het duinencircuit oorspronkelijk van de kalender was gelaten, keert het nu terug als vervanger van de race in China, waar het circuit in Guangzhou niet op tijd klaar is.

De aanpassingen aan het terrein waar het circuit in Guangzhou moest komen, bleken lastiger te verwezenlijken dan was ingeschat. Daarom heeft de organisatie moeten besluiten om het evenement af te gelasten. Het bleek onmogelijk om uit te wijken naar een van de permanente circuits in China en daarom krijgt Zandvoort nu alsnog de kans om de DTM te verwelkomen.

“Ook bij races in het buitenland moeten we kunnen garanderen dat het circuit voldoet aan de DTM-standaard”, verklaart kampioenschapsbaas Hans Werner Aufrecht. “Dit omvat de veiligheid van alle faciliteiten, van het circuit zelf tot de paddock, het pitcomplex en de tribunes. Ook moet de financiering in orde zijn. In het geval van deze race in China bleek dat niet het geval.”

Volgens Aufrecht komt van uitstel in dit geval geen afstel. “Het blijft ons doel om terug te keren naar het meest bevolkte land ter wereld”, zegt hij. “Het is een belangrijke afzetmarkt voor de premiummerken die in ons kampioenschap zijn vertegenwoordigd. We gaan er alles aan doen om dit doel te realiseren.”

Kaarten voor de DTM-race op Zandvoort zijn te bestellen via Ticket+Travel