*

Ze bestaan nog, gratis plekjes in Monaco: ‘Hier is het prima te zien’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

23 mei 2019 18:23

Ze bestaan nog, gratis plekjes in Monaco: ‘Hier is het prima te zien’

Kaartjes voor de Monaco Grand Prix zijn prijzig te noemen, de bedragen variëren van 100 tot 3.500 euro voor het eliteterras. Dan zijn er nog de lokale Monegasken die hun balkons voor duizenden euro’s te huur zetten, de exorbitant dure jachten in de haven maar hier en daar zijn er nog gratis plekken te vinden. 

De goedkoopste dagkaartjes dit raceweekend koop je voor vandaag. Voor 70 euro zit je donderdag bij de vrije trainingen aan het begin van het rechte stuk naar start/finish. maar zijn er ook die het hogerop zoeken. Het paleis van Prins Albert staat in het oude Monaco, bovenop de rots die neerkijkt op La Rascasse en start/finish.

Dagjesmensen lopen er af en aan om het paleis en het klassieke Monte Carlo te bekijken. Maar kijkend over de rand zie je gewoon 40% procent van de baan. Daar tref je dan ook racefans die letterlijk voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, en ja ook Nederlanders weten de plek te vinden. “Je hebt hier prima uitzicht, ik volg de ontwikkelingen met internetradio en de F1-app. Maar als je goed luistert, kun je de speaker horen.”

Het plekje kijkt uit op de laatste sector van de baan waar er in het verleden nog weleens een auto werd afgeschreven. “Mocht er rond het zwembad iets gebeuren, dan kunnen we het prima zien.”