Zsolt Baumgartner was afgelopen weekend present in Imola. De voormalige Minardi-coureur aast op een rol als vrijdagcoureur in de Formule 1.

Hij scoorde in Indianapolis vorig jaar het enige punt in 2004 voor Minardi: Zsolt Baumgartner.Formule1.info sprakhem in Imola. Zijn teamgenoot Gianmaria Bruni rijdt GP2, terwijl de Hongaar voralsnog werkloos thuis zit. ,,Het is niet anders. Maar het gaat met mij. Ik ben goed in vorm en ben weer met studeren begonnen. Ik studeer businessmanagement.”

Baumgartner verwacht echter daar binnenkort geen tijd meer voor te hebben. Hij aast op een stoeltje als vrijdagtestcoureur. ,,Door de reglementswijziging kan dat nu. Waar? Er zijn genoeg mogelijkheden.” Alleen Sauber en Minardi hebben nog de mogelijkheid nog een derde rijder in te zetten. En de Zwitserse renstal heeft al meer dan eens te kennen gegeven niets in een derde auto te zien, ondanks smeekbedes van Jacques Villeneuve. ,,Ik acht de kans groot dat ik in de loop van het seizoen in stap.” En GP2? ,,Dat is nooit een optie geweest. Mijn sponsors hadden daar het geld niet voor over. Alleen Formule 1 en anders niets.”