Fernando Alonso heeft nogmaals benadrukt al te hebben uitgemaakt waar hij in 2015 rijdt, al zal het volgens de Spanjaard ook nog wel even duren voordat officieel bekend wordt waar dat is.

Dat vertelt hij althans aan het Britse Sky Sports F1. “In gedachten ben ik er al een paar maanden uit”, vertelt de huidige Ferrari-coureur. “In die zin staat mijn toekomst ook al vast, al moeten er nog wel wat zaken geregeld worden en puntjes op de ‘i’ worden gezet.”

“Ik verwacht echter niet dat dat een probleem wordt. De buitenwereld moet ondertussen echter geduldig zijn en nog even afwachten, want tot alles rond is kan ik verder niets zeggen”, vervolgt de tweevoudig wereldkampioen.

Alonso voegt hier nog aan toe dat hij zal doen ‘wat het beste voor mijn toekomst, maar ook voor die van Ferrari is’. “Want ik hou van dit team”, verklaart de coureur die belooft dat hij zich niet door zijn contractperikelen zal laten afleiden en alles zal blijven geven in de laatste races van 2014.

In gesprek met NBC heeft Alonso daarnaast verklaard dat hij volgend jaar in ieder geval geen auto met Mercedes-krachtbron zal besturen, terwijl hij zijn interview met Sky Sports F1 als volgt besluit: “Zodra je weet waar ik in 2015 race, zal je gelijk begrijpen waarom en het een logische keuze vinden”, zegt hij alvorens al weglopend met een lachend ‘dat zul je wel zien’ te reageren op de vraag of hij überhaupt in de Formule 1 blijft.