Force India is in gesprek met McLaren en Mercedes-Benz over een eventuele samenwerking in 2009. Het zou gaan om het leveren van de motor en om technische samenwerking. Officieel heeft de Indiase renstal echter nog een contract met Ferrari voor volgend seizoen.Ferrari levert dit seizoen de motor van Force India. En ook voor 2009 loopt daarover een contract. Toch meldt Autosport dat het team van Vijay Mallya zich beraadt over samenwerking met McLaren, vooral vanwege de wijzigingen in de regels volgend seizoen.

De samenwerking zou verdergaan dan alleen het leveren van een motor. Er zou ook op technisch vlak kennis uitgewisseld kunnen worden. En naar verluidt zou een racestoeltje voor Paul di Resta bij Force India onderdeel van de deal kunnen zijn.

Een woordvoerder van McLaren bevestigde de gesprekken tegenover het Britse autoblad, waaraan hij toevoegde: ,,Als we in de positie zijn om samen te werken met een onafhankelijk team en als zo’n samenwerking economisch ook zin heeft, zijn we bereid dat te doen. Er is nog niets besloten, maar we zijn betrokken bij verschillende gesprekken.”

JK