Force India is overtuigd van het potentieel van testrijder Paul di Resta en wil hem komend seizoen klaarstomen voor het grote werk. Dit verklaart CEO Otmar Szafnauer.

Di Resta kwam deze winter over van McLaren en krijgt op de vrijdagen de gelegenheid kilometers te maken. En dat is niet omdat hij een hele horde geldschieters achter zich heeft staan. Force India beschouwt hem als ruwe diamant.

Die ruwe diamant moet tijdens veel van de vrije trainingen komend jaar worden fijngeslepen, legt Szafnauer uit aan Autosport.com. “Dit is, gezien het testverbod, de enige manier om Paul de kans te geven zichzelf te ontwikkelen.”

“Als Paul het goed doet, vergroot hij tegelijkertijd de druk op Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi om te presteren. Daar is niks mis mee. Sterker nog, het is allemaal maar goed. Een win-win-situatie voor het team.”

Szafnauer merkt wel op dat het nog even de vraag is hoe het plan om de 23-jarige Di Resta op de vrijdagen te laten rijden precies wordt ingevuld. “Ik kan me voorstellen dat onze racecoureurs op bepaalde circuits, zoals de nieuwe baan in Zuid-Korea, aangeven dat ze iedere minuut goed kunnen gebruiken.”