In het nieuwe nummer van Formule1.nl maken we de balans op met de Nederlandse oud-coureurs Jos Verstappen, Jan Lammers en Gijs van Lennep. Verder aandacht voor de Britse Grand Prix en Toro Rosso-chef Franz Tost. Plus nieuws, achtergronden en de beste foto’s!

 

Thuiswedstrijd
Mark Webber neemt in de Britse Grand Prix wraak op zijn team door op dominante wijze de race te winnen. Maar het circuit van Silverstone is de echte overwinnaar met een succesvol en uitverkocht raceweekend. De Formule 1 leeft meer dan ooit in Groot-Brittannië.

F1-Veteranen maken de tussenbalans op
Maar liefst vijf coureurs doen halverwege het seizoen nog mee in de strijd om de wereldtitel. Een uitgesproken favoriet is er niet, want de situatie is per race weer anders. Oud Formule 1-coureurs Jos Verstappen, Jan Lammers en Gijs van Lennep, geven hun ongezouten mening over de titelkandidaten en hun strijd om de kroon.

Goudzoeker zonder franje
Je hebt werkpaarden en sierpaarden. Franz Tost is een werkpaard. Een met oog voor talent, en met een missie. “Zo goed mogelijk presteren, binnen de grenzen van de middelen die ik tot mijn beschikking heb.”

Verloren wonderkind
Eddie Cheever was ooit één van de grootste talenten die op de drempel van de Formule 1 stond. Eenmaal toegetreden tot de koningsklasse kon de Amerikaan zijn belofte zelden waarmaken. Hij reed meer races dan elke andere Amerikaan, maar successen en een definitieve doorbraak bleven uit.

Raceles van een puber
Het aanbod om in Spanje een Seat Leon Supercopa te testen slaat Formule 1.nl vanzelfsprekend niet af. Zeker niet als Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari present is om rijles te geven.